Тя е родена от сърцето на пламенна любов. Разбираш го още

...
Тя е родена от сърцето на пламенна любов. Разбираш го още
Коментари Харесай

„ЛИБЕ“ – емоция в книга от Ива Георгиева

Тя е родена от сърцето на пламенна обич. Разбираш го още в първия момент, в който разлистиш дебютната ѝ стихосбирка „ ЛИБЕ “. В същия този миг разбираш, че с думите в нея тя желае и да разсъни това у читателя – обич, която да гори, само че да не изгаря.

 „ ЛИБЕ “ е поетична книга, само че е и душата на младата авторка – Ива Георгиева. Всичко в поезията за нея стартира някъде сред пристрастеността ѝ към Дамян Дамянов и Валери Петров и хилядите дребни листчета, върху които излива възприятията си още от втори клас. Стиховете в първата ѝ книга обаче са събрани през последните 10 години. На толкоз е и другият ѝ подстрекател – фамилното вино, което татко ѝ и чичо ѝ създават в китното и мистично село Плоски, издигащо се над Сандански.

За Ива виното е обич в бутилка, на която най-силно ѝ подхожда страст в книга. В тях тя вижда идеалната двойка – мощна и отдадена, подготвена да живее от възприятията си. Понякога и макар тях. Двойката стартира да приказва още от бутилката, и по-точно – от етикетите със стихове, а по-късно и от страниците на самата книга.

С „ ЛИБЕ “ Ива Георгиева декларира високо и без боязън своята същина и дава опция и читателите да създадат същото. Ако душите им се срещнат някъде по пътя, това ще я направи същински щастлива.

От дребна Ива е привлечена от сцената и търси метод да изрази себе си. Най-силно се открива точно в поезията и изкуството. Независимо дали написа, танцува или пресъздава някой облик, тя желае да въодушевява и да провокира страсти у хората.



Днес ще бъда себе си.
Истината споделям.
Днес с усмивка блестяща
безспирно ще говоря.
Ще танцувам гола
пред най-моралните хора.
И ще бъда луда
повече, в сравнение с си мога...
Днес ще любя мощно
и пристрастеността си ще демонстрирам.
Днес ще бъда смела
и всяка норма ще потъпквам.
Днес ще се посрамвам,
ще се дръзвам с цялостен глас...
Не извъртайте очи!
Вижте ме!
Това съм Аз!

Повече от Ива Георгиева можете да прочетете в книгата ѝ „ ЛИБЕ “. Официалното ѝ показване е на 14 февруари от 20.00 часа в столичния бар „ SODA “.

А за какво стихосбирката си проправя път към читателите точно в този миг от живота на авторката – можете да чуете в звуковия файл. В него Ива Георгиева описа историята както на книгата, по този начин и на виното „ ЛИБЕ “.

Снимки – Таня Димова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР